Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels cacaopoeder (Bijvoorbeeld Droste)

Ingrediënten voor basisrecept frosting
Mini chocolate sprinkles

 



Methode

Maak het basisrecept cupcakes.
Voeg aan het beslag 1 theelepel vanille extract toe.Verdeel het beslag over 2 kommen en voeg aan 1 deel beslag de cacaopoeder toe. Meng het geheel tot een mooi lichtbruin beslag.

 

Giet het chocoladebeslag op het vanillebeslag en met een houten prikker roer je het chocoladebeslag kort en heel rustig door de het vanillebeslag.


Roer niet te veel en te lang! Vul de bakvormpjes en bak de cupcakes voor ongeveer 25 minuten in de oven op 170 graden.

Maak intussen de frosting. Gebruik hiervoor het basisrecept frosting.

 

 

Als de cupcakes zijn afgekoeld smeer je met een spatel of mes een dikke laag frosting op de cupcakes. Zorg ervoor dat je de bovenkant helemaal insmeert met de luchtige vanille frosting.

 

 

Zet een schaaltje met Mini chocolate sprinkles klaar, en 'dip' de cupcakes in de sprinkles. Draai de cupcakes even goed rond zodat de sprinkles de bovenkant van de cupcakes goed bedekken.

 

 

Have fun!

© Cupcakerecepten.nl