Deeg Cinnamon rolls

 225 ml lauw water
 1 eetlepel droge gistpoeder
 2 eetlepels honing
 450 gram bloem
 1 theelepel zout

Vulling

50 gram gesmolten roomboter ( even 10 seconden in de magnetron laten smelten)
70 gram fijne kristalsuiker
70 gram bruine basterdsuiker
1 eetlepel kaneel

Glazuur

25 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
50 gram roomkaas, zacht ( type monchou)
1 theelepel vanille extract
375 gram poedersuiker
Melk op kamertemperatuur

 

Methode

Verwarm de oven voor op 190 graden en  vet een cupcake bakblik in met wat boter.

Doe het water, gist en honing in een grote kom en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een geheel. Laat het mengsel hierna ongeveer 5 minuten rusten, het mengsel zal gaan rijzen. Voeg nu de bloem en zout toe. Mix met de mixer op lage snelheid tot een geheel, en mix daarna met de mixer op medium snelheid nog eens vijf minuten. Haal het deeg uit de kom en laat het deeg nog eens 10 minuten rijzen op een licht met bloem bestoven oppervlak.

Terwijl het deeg rijst, bereidt je de vulling door  beide suikers en kaneel te mengen in een kom. Gebruik een met bloem bestoven deegroller en rol het deeg uit tot een mooie langwerpige plak van ongeveer 1 cm dik. Smeer de gesmolten boter met een kwastje op het deeg. Strooi nu het kaneel-suikermengsel over de boter.

Rol de plak deeg mooi strak op. Druk de bovenkant nog even zachtjes aan zodat de rol niet meer open rolt. Snij nu 24 gelijke delen met een scherp mes. Plaats elke kaneelbroodje in de ingevette muffinvormpjes. Bak in 15-20 minuten goudbruin.

Terwijl de kaneelbroodjes bakken, maak je het glazuur. Klop de boter en roomkaas, en voeg de vanille toe. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot een geheel. Voeg de melk met steeds 1 eetlepel tegelijkertijd toe, totdat de glazuur een smeerbare consistentie bereikt. Wanneer de kaneelbroodjes klaar zijn bakken, motregen of verspreid glazuur op broodjes en serveer.

 

 


© Cupcakerecepten

source: lecremedelacrumb