Ingrediënten voor 12 cupcakes

Chocolate Cupcakes
150 ml zonnebloem olie
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren, op kamertemperatur
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram donkere chocolade
100 ml zure room
1 theelepel vanille extract

nutella

Methode
Breek de chocolade in stukjes en maal dit in een keukenmachine tot kleine stukjes. Je kan de chocolade ook met een mes fijn hakken. Doe het bakmeel, de suiker en cacaopoeder in een kom. Voeg de olie en de eieren een voor een toe en mix het geheel tot een glad beslag.

Voeg nu de room en vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Als laatste schep je met een spatel de stukjes chocolade door het beslag.

Vul de bakvormpjes  tot 2/3 vol.  Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes compleet afkoelen op een rekje.

Nutella topping 

225 gram zachte roomboter
250 gram poedersuiker
225 gram Nutella
4 eetlepels slagroom (ongeklopt)
snufje zout

Mix de boter luchtig, en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg nu Nutella toe, room en zout en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige topping. Met een spuitzak met grote tip maak je een mooie swirl op de afgekoelde cupcakes. Decoreer naar wens!

© Cupcakerecepten.nl