Ingrediënten voor minimaal 12 Chocolate icecream cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Eetbare ijsbakjes, te koop bij de supermarkt

Chocolade mouse
1 eiwit
100 gram donkere chocola
50 g kristalsuiker
100 ml slagroom (ongeklopt)
1/2 theelepel zout


TIP Weinig tijd? Je kan ook stevige kant en klaar mousse gebruiken, te koop in de supermarkt!

Jimmies rainbow mix

 

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Schenk het beslag in de eetbare ijsbakjes ( ze hoeven niet persé in een cupcake bakblik te staan) en bak de cupcakes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de bakjes daarna goed afkoelen.

 

 

Maak intussen de mousse. Smelt de chocolade in een pannetje boven heet water. Schep de gesmolten chocolade in een schone kom en zet opzij.

Mix nu het eiwit met de mixer op middelhoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Gebruik een vetvrije kom! Voeg zout en beetje bij beetje de suikertoe en mix steeds met de mixer op lage snelheid. Als alle suiker is toegevoegd mix je het geheel nog even goed door met de mixer op hoge snelheid tot een stevig geheel.


In een andere vetvrije kom klop de slagroom stijf. Met een spatel vouw je de room door het eiwit, doe dit heel voorzichtig het geheel blijft zo lekker luchtig. Voeg nu voorzichtig de chcolade toe en vouw de chocolade met een spatel rustig door het romige deel. Zet de mousse nu in de koeling en laat het zeker 3,5 uur opstijven.

Met een ijslepel schep je een mooi bolletje mousse op de cupcakes.

 

 

Gebruik leuke gekleurde sprinkles al decoratie en steek een houten ijslepeltje in het bolletje mousse. Serveer direct!

 

Have fun!

 

 

© Cupcakerecepten.nl