Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur

Frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemepratuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract

Overige benodigdheden
Kleurstoffen
Jumbo tip
Orange sanding sugar
Fondant: zelf maken of kant en klaar

Methode

Maak het basisrecept cupcakes, of elk ander gewenst recept. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rek. Voor de frosting gebruik je het basisrecept frosting. Kleur de frosting naar wens.

Kleur fondant in een mooie gele paaskleur. Steek rondjes uit van ongeveer ø 3 cm.

 

 

 

 

 

 

Gebruik kleine snoepjes of bolletjes zwart gekleurd fondant voor de oogjes en snij kleine driehoekjes uit de fondant voor de snaveltjes. Maak de fondant snaveltjes een beetje nat met water en besprenkel ze met sanding sugar.

Gebruik wat water of eetbare lijm voor meer stevigheid om de oogjes en snaveltjes vast te zetten en druk de onderdelen goed aan.

 

 

 

Vul een spuitzak met een Jumbo tip  met de frosting en maak een leuke swirl op de cupcakes.

 

 

 

 

 

 

Maak een lage swirl, zodat je de fondant kuikentjes mooi op de swirl kan plaatsen.

 

 

 

 

 

  • Gebruik lichte frisse kleuren in combinatie met de gele kuikentjes.
  • Ook leuk voor mini cupcakes!
  • Kan ook met andere fondant figuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl