Hot Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
2 theelepels gemalen chilipoeder
100 gram pure chocolade ( in kleine stukjes)
4 eetlepels cacao poeder

Topping
250 gram poedersuiker
250 gram boter. op kamertemperatuur
50 gram cacao poeder
3 eetlepels Tia Maria

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag. Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.

Haal de boter en eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes.
Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.

Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg de cacao poeder en chilipeper toe nadat je het zelfrijzend bakmeel hebt toegevoegd. Als laatste roer je de kleine stukjes chocolade door het beslag.

Topping
Doe de zachte boter in een grote kom. Mix de boter even goed door. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe. Mix telkens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg dan de cacao poeder toe en de Tia Maria. Mix alles goed door tot een lekkere dikke crème.

Smeer de topping met een spatel op de afgekoelde cupcakes, of gebruik een spuitzak met stervormige tip om een mooie toef te maken op je cupcakes. Versier naar wens.