Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels kaneel

Topping
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
1 theelepel vanille extract
2 theelepels oploskoffie mengen met 2 theelepels heet water

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de kaneel toe en mix het geheel nog eens goed door met de mixer.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste de koffie en de vanille extract toe.

  • Je kan deze botercrème extra kleuren met een druppeltje bruine kleurstof.
  • Gebruik eens wat lekkere flavoring oil door het beslag, bijvoorbeeld Amaretto!
  • Ook leuk: maak mini koffie kaneel cupcakes. Gebruik mini bakvormpjes voor minimaal 20-24 mini cupcakes.
  • Strooi wat kaneel of oploskoffie als finishing touch!

 

© Cupcakerecepten.nl