Ingrediënten
( +/- 750 gram)
1 zak witte marshmallows (+/- 300 gram)
2 eetlepels water
500 gram poedersuiker
kleurstofjes
plastic zak en wegwerpandschoentjes

Methode

Doe de witte marshmallows in een kom en voeg het water toe. Zet de kom ongeveer 1 minuut op 800 watt in de magnetron. Roer daarna goed door, tot de massa glad is geworden.

Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en roer goed door met een ingevette houten lepel (boter). Blijf steeds poedersuiker toevoegen tot de massa een deeg wordt. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Kneedt het deeg met je handen en voeg nog wat poedersuiker toe tot dat het deeg niet meer plakt. Let op dat het deeg niet te droog wordt en makkelijk te kneden is zonder dat het gaat scheuren.

Als je de fondant niet meteen gaat gebruiken verpak je het in plastic huishoud folie, en voor de zekerheid in een plastic afsluitbare zak.

Kleur deze fondant:
Doe de witte fondant in een plastic (ziplock) zak en voeg een druppel kleurstof toe. Sluit de zak en kneed de zak met de kleurstof totdat de fondant helemaal is gekeurd. Je kunt ook werken met wegwerphandschoentjes en voorzichtig wat kleurstof op de fondant aan  brengen met een houten prikker. Kneed de fondant goed tot alle kleurstof is opgenomen en de fondant egaal gekleurd is.

Als de fondant iets te hard is geworden, verwarm het dan enkele seconden in de magnetron. Als het te droog voelt, kneedt dan wat boter door de fondant. Als het te zacht is, kneedt dan wat poedersuiker door de fondant.

Wil je graag kant en klaar fondant gebruiken, kijk dan even hier >>

© Cupcakerecepten.nl