Ingrediënten voor 12  White Chocolate Mud Cupcakes

  • 125 gram boter, in stukjes en op kamertemperatuur
  • 215 gram  kristalsuiker
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 115 gram bloem
  • 125 ml melk
  • 1 groot ei, losjes geklopt
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 1 theelepel vanille extract

Chocolate Ganache

  • 360 gram witte chocolade, in stukjes
  • 125 ml volle slagroom
  • (Kleurstof)

Methode

Doe de boter, chocolade, suiker en melk in een middelgroot steelpannetje op laag vuur. Laat het geheel koken en blijf roeren, gedurende 5 minuten of tot de chocolade smelt en het mengsel glad is. Haal van het vuur. Giet het mengsel in  een  kom en zet het mengsel even opzij voor 5 minuten zodat het iets kan afkoelen.

Klop het ei losjes en voeg het samen met het meel bij het chocolade mengsel. Klop het geheel zachtjes tot een geheel. Als laatste roer je de vanille door het beslag.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rekje.

Topping

Doe de chocolade en room in een middelgrote hittebestendige kom boven een middelgrote pan half gevuld met heet/kokend water (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt). Gebruik een metalen lepel om af en toe roeren tot de chocolade smelt en het mengsel glad is. Plaats het geheel daarna in de koelkast voor 1,5 uur, af en toe roeren, tot de ganache smeerbaar/spuitbaar is.

Voeg eventueel enkele druppels kleurstof toe en roer tot alles een mooi geheel is. Gebruik een spatel of gebruik een spuitzak met tip om de ganache aan te brengen op de cupcakes!

© Cupcakerecepten.nl