Chocolade Noten fudge

Ingredienten voor +/- 60 stukjes fudge

300 gram donkere chocolade in stukjes
175 gram ongezouten notenmix, bijvoorbeeld cashew/amandelen/pistache
35 gram boter
1 blik gecondenseerde melk (Bijv. Friesche vlag te koop bij AH)

Methode

Smelt de chocolade met de melk en boter in een sauspannetje op laag vuur tot alles gesmolten is. Roer af en toe goed door. Intussen 'sla' je de noten met een deegroller tot kleine stukjes.(Doe de noten eerst in een stevige zak). Haal het pannetje van het vuur, en voeg de noten aan de chocolade massa toe. Roer alles goed door elkaar.

 

 

Giet het warme mengsel in een flexibele aluminium schaal/bakvorm (bijv. 25x25cm). Met een spatel zorg je ervoor dat het mengel goed egaal in de vorm wordt verdeeld. Doe een kartonnen deksel op de schaal of dek het blik af met folie, en zet het in de koelkast om uit te harden. Snij daarna de fudge met een groot scherp mes in stukjes.

De fudge kan in de vriezer bewaard worden of meteen worden geserveerd. Ook leuk om in kleine zakjes te verpakken om mee te geven!

© Cupcakerecepten.nl