Print de cottage tags uit op dik papier. Knip ze uit in een vierkant,  of maak er cupcakes toppers van.
Download de tags hier >>

 

 

Cottage Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boerenyoghurt (dik)
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
2 eetlepels honing

Topping
250 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
2 theelepels honing
Cruesli, bijvoorbeeld luchtige cruesli van Quaker

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg 100 ml boeren yoghurt toe in plaats van de melk, en voeg als laatste 2 eetlepels heerlijke lichte honing toe. Bak de cupcakes op 170 graden in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Topping

Doe de zachte boter ( niet smelten, maar op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen hoe beter de delen in elkaar op gaan, de textuur en de kleur veranderen! Voeg als laatste het hete water en de honing toe. Als de cupcakes zijn afgekoeld spuit je met een spuitzak en jumbo tip, een mooie swirl op de cottage cupcakes. Met een deegroller maal je wat cruesli fijn, strooi dit over de cupcakes. Decoreer de cucpakes met je zelfgemaakte tags/toppers.

 

 


© Cupcakerecepten.nl