Ingrediënten voor 12 Low fat cupcakes

125 gram bloem
125 gram suiker
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
6 grote eieren, op kamertemperatuur
2 theelepels ijskoud water
1 theelepel citroensap
1/4 theelepel hazelnoot extract

Methode

Splits de eieren, je gebruikt zowel de eigelen als de eiwitten. Doe het ijswater in een kom en voeg de eigelen toe en zet dit even apart. In een andere (vetvrije) kom klop je de eiwitten tot ze gaan schuimen. Voeg dan de bakpoeder toe en blijf door mixen tot de eiwitten stijf zijn.

Start nu met het mixen van de eigelen. Mix tot de kleur van de eigelen citroengeel is. Voeg de suiker toe aan de geklopte eigelen en mix het geheel goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Mix nu rustig steeds een beetje meel door het eigeel totdat het een geheel is geworden.

Voeg dan het citroensap, zout en hazelnoot extract toe aan het eigeel mengsel. Vouw dan het ei geel mengsel door de stijve eiwitten met een spatel.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met beslag en bak de cupcakes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.

© Cupcakerecepten.nl