Ingredienten voor 12 cupcakes of  (minimaal) 24 mini cupcakes

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2
eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

Sugar glaze
100 ml water
400 gram kristalsuiker
eventueel drupje kleurstof

Methode

 
Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Laat de cupcakes na het bakken eerst goed afkoelen op een rekje.

Als de cupcakes in de oven staan maak je de sugar glaze.


 

In een pannetje breng je het water en de suiker ( eventueel drupje kleurstof toevoegen) al roerend aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur laag. Biijf roeren met een houten lepel voor ongeveer 3 minuten. Haal de pan van het vuur en giet de suikermassa in een kom. Laat de suiker afkoelen ( +/- 30 minuten)  zodat het wat kan indikken. LET OP! De suiker is heel heet, dus handel voorzichtig en zet de kom op een veilige plek. 
 

Zet bakjes met verschillende sprinkles klaar. Gebruik wat ruimere bakjes zodat je de cupcakes goed kunt dippen. Doop de cupcakes met de bovenkant voorzichtig in de sugar glaze. Laat de glaze even uitdruppelen door de cupcakes boven het bakje rustig rond te draaien. Vervolgens doop je de cupcakes in een bakje met sprinkles. 

 

 

 Roer steeds even met een roerstokje door de sugarglaze zodat het dippen makkelijk gaat! 

Have fun!

 

 

 

Download de gratis paastoppers voor het maken van een cupcaketraktatie zoals hieronder.


© Cupcakerecepten.nl