Ingrediënten voor 12 cupcakes

Chocolade cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
4 eetlepels cacaopoeder
100 gram donkere chocolade, in stukjes gebroken

Witte chocolade frosting
250 gram boter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
200 gram witte chocolade, gesmolten
3 a 4 eetlepels melk op kamertemperatuur

Methode

Chocolade cupcakes
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de cacaopoeder toe en spatel dit rustig door het beslag.

Als je de papieren bakvormpjes hebt gevuld, duw je in elk bakvormpje een stukje chocolade in het beslag. Je mag het stukje chocolade nog net in het beslag zien zitten. Bak de cupcakes zoals gewoonlijk. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.


 

 

 

 

 

 

 Witte chocolade Frosting
Mix de boter zacht en smeuig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, blijf tussendoor goed mixen. Intussen laat je de witte chocolade smelten (in een kom boven heet water). Laat de chocolade afkoelen en spatel dit door de boter creme. Voeg de melk (op kamertemperatuur) toe aan de frosting en spatel alles nog eens goed door elkaar met een spatel tot een luchtige frosting! Spuit de frosting op de cupcakes met een spuitzakje en grote tip.

 


Smelt de donkere chocolade, laat dit een beetje afkoelen en trek stepen over de frosting. Dip de spatel of een lepel in de gesmolten chocolade, en laat de chocolade boven de cupcakes in slierten naar beneden vallen op de frosting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garneer met frisse besjes of geschaafde chocolade.

 

Have fun!

© Cupcakerecepten.nl