Sugar glaze
100 ml water
400 gram kristalsuiker
eventueel drupje kleurstof

Methode

In een pannetje breng je het water en de suiker ( eventueel drupje kleurstof toevoegen) al roerend aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur laag. Biijf roeren met een houten lepel voor ongeveer 3 minuten. Haal de pan van het vuur en giet de suikermassa in een kom. Laat de suiker afkoelen ( minimaal 15 minuten)  zodat het wat kan indikken. LET OP! De suiker is heel heet, dus handel voorzichtig en zet de kom op een veilige plek.
 

Gebruik van sugar glaze:

Zet bakjes met verschillende sprinkles klaar. Gebruik wat ruimere bakjes zodat je de cupcakes goed kunt dippen. Doop de cupcakes met de bovenkant voorzichtig in de sugar glaze. Laat de glaze even uitdruppelen door de cupcakes boven het bakje rustig rond te draaien. Vervolgens doop je de cupcakes in een bakje met sprinkles. 

 

 

 Roer steeds even met een roerstokje door de sugar glaze zodat het goed vloeibaar blijft en het dippen makkelijk gaat! 

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl