Ingrediënten voor 12 cupcakes

 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk, op kamertempratuur
 • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
 • 100 gram witte chocolade
 • 1 bakje frambozen ( mag ook diepvries zijn)

Topping

 • 250 gram poedersuiker
 • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 2 eetlepels heet water
 • 1 theelepel vanille extract
 • 50 gram frambozen, gepureerd
 • witte chocolade snippers ( rasp een beetje witte chocolade )

Methode

Maak het basisrecept cupcakes.  Als laatste voeg je de kleine stukjes witte chocolade ( hou wat over voor decoratie) en de in kleine stukjes gesneden frambozen toe. Laat diepvries frambozen eerst goed ontdooien en uitlekken voor gebruik.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg de gepureerde frambozen, water en vanille extract toe. Mix door tot een mooi luchtig geheel. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel. Gebruik witte chocolade snippers of gebruik wat framboosjes als decoratie voor op de cupcakes.

© Cupcakerecepten.nl