Zelf de lekkerste pistache cupcakes maken.
Informatie
- Voorbereidingstijd: 15 minuten
- Baktijd: 25 minuten
- Recept voor 12 cupcakes
- Portie: 1 cupcakes
- Calorieën per portie: 250
Ingrediënten
- 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 100 gram pistachenootjes, gepeld
- 2 eetlepels cacaopoeder, met minimaal 70 % cacao
- 45 gram bloem
- 240 ml melk, op kamertemperatuur
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram poedersuiker
- 5 ml vanille extract
- kleurstof
Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Maal 85 gram pistachenootjes in een keukenmachine fijn. Spatel de nootjes samen met het cacaopoeder door het beslag.
Topping
Maak het basisrecept frosting en kleur de frosting met een drupje groene kluerstof. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje en breng de frosting aan op de cupcakes met een spatel.
- Maal de overgebleven pistachenootjes in de keukenmachine en sprenkel ze over de frosting.
- Je kan de nootjes ook heel laten en zo op de frosting plaatsen.
- in plaats van vanille extract kun je ook gaan voor pistache extract of amandel extract.
© Cupcakerecepten.nl
Er zijn 2 reactie(s) op dit recept.
-
Els2208-06-2012 om 20:27:12Hallo,
Kan je ook chocolade smelten en in het beslag draaien ipv dit cacaopoeder? Of verandert dat dan het hele cakeje?
Mijn ervaring met andere recepten (met gesmolten chocolade dan) is dat mijn cakejes altijd zo zwaar worden!Olivia13-06-2012 om 10:02:38Het kan zeker! Meng de gesmolten chocolade eens met slagroom (ongeklopt).
Bijvoorbeeld 150 gram chocolade met 200 ml slagroom.
Smelt de chocolade in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg daarna de slagroom toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door tot het 1 glad geheel is geworden, dit duurt even.Voeg het chocolade mengsel toe aan het beslag en roer alles nog eens goed door.
Suces!
Plaats een reactie
Om een reactie te kunnen plaatsen heb je een Cupcakerecepten.nl account nodig. Heb je nog geen account? Klik dan hier om een account aan te vragen. Klik hier als je wilt inloggen met een bestaande Cupcakerecepten.nl account.
Basisrecept Cupcakes
Probeer ons heerlijke basisrecept voor perfecte vanille cupcakes!
Volg het basisrecept stap voor stap en je bakt zelff de mooiste
cupcakes. Ook kan je de cupcakes helemaal naar wens versieren.
Bijvoorbeeld met de leukste sprinkles.
Red fruit
Deze
heerlijke cupcakes met meringue en rood fruit zijn perfect voor het
voorjaar. Het zoete van het basisrecept vanille cupcakes, en het zure
van het rode fruit brengen de cupcakes perfect in balans! Versier je
cupcakes met zelfgemaakte mini meringues.
Rainbow
Frisse cupcakes

Deze frisse cucpakes met basilicum zijn niet alleen een prachtig plaatje, ze zijn ook nog eens heerlijk! En heel erg geschikt om in de leuke kleine bloempotjes op tafel te zetten.
Crispy mini's
You must try these! Deze lekkere mini's met een een heerlijke crispy laag zijn de perfecte kleine traktatie! Enjoy!
Vanilla Vanilla
Enige probleem was dat de frosting, de basis al dus ongekleurd, er uit zag alsof het een beetje geschift was, het was niet mooi glad.
Wat doe ik verkeerd?
Alvast dank voor je antwoord!
Groetjes,
Manon
2 Compenten die bij elkaar worden gebracht en die te veel verschillen qua temperatuur kunnen gaan schiften. Laat het bloemmengsel eerst tot kamertemperatuur komen en zorg dat de boter die er later aan toegevoegd wordt ook op kamertemperatuur is.
Succes!