Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 a 2 grote bananen, geprakt met een vork
1 theelepel vanille extract

Topping
300 gram pure chocolade in kleine stukjes ( met minimaal 70 % cacao per 100 gram)
250 ml slagroom (ongeklopt)
1 theelepel vanille extract

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Prak de bananen met een vork en mix de bananen door het beslag met de mixer op middelhoge snelheid.

Topping

Smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron. Verwarm de chocolade telkens maximaal 20 seconden en roer de chocolade tussendoor even goed door met een houten lepel. Of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water op middel hoog vuur.

In een andere kom breng je de slagroom rustig aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de gekookte slagroom heel langzaam en beetje bij de gesmolten chocolade. Met een spatel roer je alles steeds rustig door elkaar. Neem de tijd om de slagroom rustig toe te voegen. Op deze manier ontstaat er een mooie emulsie.Als de topping redelijk is afgekoeld kan je de topping op de cupcakes aanbrengen met een spatel. Wanneer je de topping wilt gebruiken om mooie chocolade swirls te maken op de cupcakes, laat dan de topping minimaal 2 uur afkoelen op kamertemperatuur. 

© Cupcakerecepten.nl