Ingrediënten voor 12 koekjes

  • 150 gram bloem
  • 100 gram koude roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram poedersuiker
  • snufje zout

Vulling
Jam of gesmolten chocolade

Methode
Verwarm de oven voor op 180 graden.  Doe de ingrediënten in een kom en begin met kneden tot een soepel deeg. Verpak het deeg in een stuk plastic huishoud folie en leg het deeg ongeveer een uur in de koelkast.

Bestuif je werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een mooie plak van 1/2 cm dun en steek met een hartvormige uitsteker vormpjes uit het deeg. Steek bij de helft van de uitgestoken hartvormen een tweede hartje uit het deeg, zodat in de oorspronkelijke hartvorm een hartvormig gat ontstaat. Je kunt ook ronde koekjes maken of vierkante koekjes, mocht je geen hart uitstekers in huis hebben.

Plaats de koekjes op een bakplaat met een vel bakpapier of bakmat, en bak de koekjes 15 a 20 minuten in de oven. Laat de koekjes goed afkoelen zodat ze kunnen uitharden.

Vlak voordat je de koekjes gaat serveren smeer je wat jam of gesmoten chocolade op 1 kant van het ‘hele’ hartvormige zandkoekje. Druk voorzichtig een tweede zandkoekje met gat op het koekje. Strooi wat poedersuiker over de koekjes. 

 

© Cupcakerecepten.nl