Apple pie cupcakes

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
1/2 lepel fijn geraspte schil van een sinaasappel

Appel topping
40 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
75 gram fijne kristalsuiker
3 appels, geschild, en dun en fijn gesneden in kleine partjes (bij voorkeur Granny Smith)

Cinnamon buttercream
250 gram, ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
2 eetleples heet water
1 theelepel kaneel

Methode
Maak de appel topping. Doe de boter en suiker in een sauspannetje en zet op laag vuur. Roer met een houten lepel totdat alle suiker is opgelost. Voeg appelschijfjes toe en kook het geheel ongeveer 7 minuten tot de appels licht zijn gekarameliseerd. Haal de sauspan van het vuur en laat het geheel compleet afkoelen.

Maak het basisrecept cupcakes, en voeg als laatse de vanille, kaneel en sinaasappelrasp toe. Daarna voeg je de afgekoelde appels toe. Je kunt de appels door het beslag roeren of eerst de bakvormpjes vullen en daarna de schijfjes appel op het beslag leggen.



Bak de cupcakes op 170 graden, 20-25 minuten.

Cinnamon buttercream
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.  Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel toe.

Breng de cream met een spatel aan op de cupcakes en decoreer met lekkere sprinkles. Hier kozen we voor tricolor chocolate sprinkles, heerlijk bij een kop warme chocolademelk! Je kunt er ook voor kiezen de cupcakes te decoreren met wat sinaasappelrasp of kaneel. Heerlijk bij een kop warme chocolademelk!

© Cupcakerecepten.nl