Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur

Topping
Handje aardbeien in kleine stukjes gesneden
Poedersuiker

Chocolade rotsjes
Cornflakes (zonder suiker)
Donkere chocolade, met minimaal 70% cacao

Methode

Maak het basisrecept cupcakes en laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

Maak intussen de chocolade rotsjes. Laat in een kom de chocolade zachtjes smelten boven een pan met heet water. Zodra de chocolade gesmolten is schep je de cornflakes voorzichtig door de gesmolten chocolade (voeg de cornflakes naar eigen inzicht toe).Schep steeds een lepel chocolademengsel op een stuk bakpapier of in bakvormpjes. Laat de rotsjes hard worden in de koelkast.Voor de topping snij je de gewassen aarbeien in kleine stukjes. Doe de aarbeistukjes in een schaaltje en strooi er poedersuiker bij. Meng de suiker met de aardbeien door te roeren met een lepeltje. Hoe meer poedersuiker je toevoegt, hoe dunner de topping wordt.

 

 

Als de chocoladerotsjes zijn uitgehard en de topping klaar is, kun je de cupcakes gaan decoreren. Let op: doe dit vlak voor het serveren. Met een lepeltje schep je de aardbeientopping op de cupcakes. Boven op de topping plaats je een chocoladerotsje.

 

Have fun!

 

© Cupcakerecepten.nl