Ingrediënten Witte Chocolade topping

  • 225 gram boter
  • 300 gram poedersuiker
  • 175 gram witte chocolade
  • 125 ml ongeklopte volle room
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theelepel vanille extract

Methode

Smelt de witte chocolade op laag vermogen in de magnetron. Verwarm de chocolade telkens maximaal 20 seconden en roer de chocolade tussendoor even goed door met een houten lepel. Dit neemt ongeveer 2 minuten in beslag en je bereikt een mooi resultaat. Of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water op middel hoog vuur. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade zachtjes smelten.

Roer tussentijds niet, wacht tot de chocolade helemaal is gesmolten. De chocolade moet goed gesmolten zijn om een mooi resultaat te bereiken. Giet de chocolade voorzichtig in een droge kom, en laat het afkoelen.

Doe de zachte boter in een kom en mix steeds beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe. Mix tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de slagroom toe en de vanille en mix luchtig. Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel. Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel.

Spuit de frosting met een spuitzak op je favoriete cupcakes!

 

© Cupcakerecepten.nl