Ingrediënten voor 12 cupcakes
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker ( voor een stevigere frosting, voeg meer poedersuiker toe)
50 gram cocos snippers (geraspte cocos), geroosterd
Optioneel: 50 gram cocos snippers (geraspte cocos)

Methode

Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Kleur de frosting naar wens met kleurstof. Je kunt als je dat lekker lijkt, 50 gram cocos snippers door de frosting roeren met een houten lepel voor meer cocossmaak.

Rooster de cocos snippers in de oven, door de cocos op een vel bakpapier te verspreiden en op 170 graden 3 tot 5 minuutjes te roosteren. Hou de snippers even goed in de gaten, en haal ze uit de oven als ze goudbruin zijn gekleurd. Decoreer de frosting met de geroosterde cocos snippers en met de niet geroosterde cocos snippers voor een mooi resultaat.

 

 

© Cupcakerecepten.nl