Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
1 a 2 theelepels vanille extract

Snowflakes

125 gram boter, op kamertemperatuur
+/- 625 gram poeder suiker
2 eetlepels melk
125 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
kleurstof naar wens
kunststof mal, verkrijgbaar in de webshop

Vanille botercrème
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
2 theelepels vanille extract
2 eetlepels heet water
kleurstof (Soft Pink)

Methode
Vanille cupcakes
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille toe en mix alles nog een goed door met de mixer.

Vanille Snowflakes
Mix in een grote kom de boter met de mixer op middelhoge snelheid zacht en luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tot een kruimelig geheel. Voeg nu de melk en het vanille extract toe. Mix het geheel nog eens met de mixer.

Schraap de kruimels met je handen uit de kom en kneedt het tot een soepel deeg. Voeg een beetje melk toe als het te kruimelig blijft, en voeg een beetje poedersuiker toe als het te nat blijft. Wanneer meer kleuren snowflakes wilt maken, verdeel het deeg dan en voeg een druppeltje kleurstof toe. Mix elk deel deeg nog even goed door met de mixer en kneedt het tot een soepel deeg.


Strooi de kristalsuiker op een bord. Leg een vel met bakpapier op je werkblad. Neem een klein beetje deeg en rol dit tussen je handen tot een balletje. Rol het deegballetje door de kristalsuiker.

 

 

 

Duw het deegballetje in de mal en draai de mal om. De snowflake moet er makkelijk uit vallen. Is dit niet het geval dan is je deeg nog te nat of er zit te weinig kristalsuiker op het deegbolletje. Leg de snowflake op het vel bakpapier. Herhaal dit tot je al het deeg hebt gebruikt.  Laat de snowflakes drogen en opstijven op het bakpapier in de koelkast.

 

Vanille botercrème
Mix in een kom de boter zacht en smeuig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de vanille toe en het water en mix alles nog eens goed door elkaar met de mixer. Voeg een druppeltje kleurstof toe ( Soft Pink) voor een mooie gekeurde botercreme. Bestrooi de afgekoelde cupcakes met poedersuiker.

 

Vul een spuitzak met Jumbo tip met de botercreme en maak een mooie swirl op de cupcakes. Strooi gekleurde sprinkles en wat poedersuiker over de swirls. Om het helemaal af te maken plaats je een vanille snowflake op de swirl. In plaats van vanille kan je elke smaakstof gebruiken die je wilt, in het gehele recept.

 

 

© Cupcakerecepten.nl