Soft Chocolate Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes
150 ml zonnebloem olie
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram lichtbruine kristalsuiker
2 eieren, op kamertemperatur
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram donkere chocolade
100 ml zure room
1 theelepel vanille extract

Methode

 Breek de chocolade in stukjes en maal dit in een keukenmachine tot kleine stukjes. Je kan de chocolade ook met een mes fijn hakken. Doe het bakmeel, de suiker en cacaopoeder in een kom. Voeg de olie en de eieren een voor een toe en mix het geheel tot een glad beslag. Voeg nu de room en vanille toe . Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Als laatste schep je met een spatel de stukjes chocolade door het beslag.

Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.  Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. 

 

© Cupcakerecepten.nl