Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
225 gram fijne kristalsuiker
175 grams zelfrijzend bakmeel
60 grams ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
60 ml zonnebloemolie
2 grote eieren, op kamertemperatuur
160 ml melk, op kamertemperatuur
75 gram sour cream
2 theelepels vanille extract

Vanilla Cinnamon frosting
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
2 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels heet water
Gekleurde Sanding sugar

Methode

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

Meng de vanille door de suiker en voeg de boter toe. Mix met de mixer op middelhoge snelheid de boter met de suiker. Voeg nu het meel toe en mix met de mixer op middelhoge snelheid. Omdat er zo weinig boter wordt gebruikt, eindig je met een kruimelig mengsel. In een andere kom mix je de eieren, sour cream en olie tot een glad geheel met de mixer op middelhoge snelheid.

 Voeg het eimengsel toe aan het meel/botermengsel en blijf mixen met de mixer op middelhoge snelheid tot een mooi luchtig geheel. Voeg nu rustig de melk toe aan het mengsel, en mix met de mixer op lage snelheid. Let op: het beslag is vloeibaar. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en zet ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

 

Vanilla Cinnamon frosting

Maak de vanille kaneel frosting door de poedersuiker te mengen met de zachte boter. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en mix tussendoor steeds met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de kaneel en vanille toe. Voeg 2 eetlepels heet water toe om de frostig iets luchtiger te maken. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg eventueel een druppeltje kleurstof toe.

 

Met een spatel breng je de frosting aan op de afgekoelde cupcakes. Maak een bolletje op de cupcakes en strijk dit mooi glad met de spatel. Doop nu al draaiend de cupcakes voorzichtig in de sanding sugar. Versier de cupcakes verder naar wens met bijvoorbeeld bloemen, swirls van frosting of andere mooie decoraties van fondant.

 

 

  • Gebruik donkere bakvormpjes voor een mooi contrast.
  • Voor de swirls gebruikten we een Jumbo Tip dichte ster en een druppeltje kleurstof Soft Pink.
  • Gebruik een laagje fondant voor de witte cupcake en de witte bloempjes.
  • Maak gebruik van een plunger om de fondant bloempjes uit te steken.

© Cupcakerecepten.nl