Ingredienten voor 12 cupcakes:

125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
65 ml karnemelk
65 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eieren
65 gram cacao poeder
1 theelepel vanille extract

Chocolate Glaze
170 gram donkere chocolade in stukjes gehakt
125 ml slagroom (ongeklopt)
1 eetlepel honing

Methode

Doe boter, water, en cacao poeder in een sauspannetje en laat dit zachtjes op laag vuur smelten. Blijf goed roeren totdat het geheel mooi glad is. Doe suiker en meel in een grote kom en voeg het warme mengsel toe aan de droge ingrediënten in de kom. Roer met een spatel of houten lepel alles goed door elkaar tot een geheel. Voeg nu een voor een de eieren, en daarma vanille extract en karnemelk toe. Met een garde klop je door tot een glad en luchtig beslag.

Vul de papieren bakvormpjes en bak de cupcakes 15 tot 20 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een afkoelrek.

Vanilla frosting
Doe de zachte boter, melk, vanille en de helft van de poedersuiker in een kom. Met een mixer op middelhoge snelheid, mix je het geheel tot het heel zacht en luchtig is. Voeg dan de rest van de poedersuiker beetje bij beetje toe. Blijf nog ongeveer 5 minuten mixen met de mixer op middelhoge snelheid, en je vanilla frosting is heel luchtig!

Vul de cupcakes met een spuitzak met tip vanaf de bovenkant van de cupcake met de frosting. Je kunt ook met een mesje een stukje cake uit de bovenkant van de cupcake snijden, de cupcake voorzichtig vullen met een lepel frosting en het stukje cake terug plaatsen.

Chocolate Glaze
Doe alle ingrediënten in een sauspannetje en laat dit op middelhoog vuur rustig smelten. Als alles bijna gesmolten is haal je het pannetje van het vuur. Blijf goed roeren tot het mengsel helemaal gesmolten is. Dip nu een voor een de cupcakes met de bovenkant in de het chocolade mengsel.

Om de leuke krul decoratie te maken, doe je een beetje vanille frosting aangelengd met  wat melk in een spuitzak. Knip een klein puntje van de onderkant van de spuitzak af of gebruik een kleine tip.

© Cupcakerecepten.nl