Ingrediënten voor 12 cupcakes

300 gram pure chocolade in kleine stukjes ( met minimaal 70 % cacao per 100 gram)
250 ml slagroom (ongeklopt)
1 theelepel vanille extract

Methode

Smelt de chocolade op laag vermogen in de magnetron. Verwarm de chocolade telkens maximaal 20 seconden en roer de chocolade tussendoor even goed door met een houten lepel. Dit neemt ongeveer 2 minuten in beslag en je bereikt een mooi resultaat. Of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water op middel hoog vuur. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade zachtejs smelten. Roer tussentijds niet, wacht tot de chocolade helemaal is gesmolten.

In een een andere kom breng je de slagroom rustig aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de gekookte slagroom heel langzaam en beetje bij de gesmolten chocolade. Met een spatel roer je alles steeds rustig door elkaar. Neem de tijd om de slagroom rustig toe te voegen en te combineren met de chocolade, op deze manier ontstaat er een mooie emulsie.

Als de topping redelijk is afgekoeld kan je de topping op de cupcakes aanbrengen met een spatel.

Wanneer je de topping wilt gebruiken om mooie chocolade swirls te maken op de cupcakes, laat dan de topping minimaal 2 uur afkoelen op kamertemperatuur.

© Cupcakerecepten.nl