Ingrediënten voor 24 minicupcakes
125 gram
roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
kleurstof (wij gebruikten een druppeltje blauwe kleurstof)
Oreo koekjes, door midden gesneden

Cream cheese frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract
Oreo koekje, fijn gemalen

 


Methode

Maak het basisrecept cupcakes en verdeel het cupcakebeslag over 2 kommen.  Voeg aan 1 deel van het beslag een druppleltje blauwe kleurstof toe. Mix de kleurstof even goed door het beslag met de mixer op lage snelheid.


Schep 1 deel van gewoon beslag in de mini bakvormpjes en daar boven op 1 deel gekleurd beslag. Met een houten prikker roer je de 2 beslag delen lichtjes door elkaar (hoeft niet persé). Bak de minicupcakes 15-20 minuten in de oven op 170 graden.


Cream cheese frosting

  
Laat de cupcakes eerst goed afkoelen. Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Kleur de frosting met een drupje kleurstof (blauw).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de achterkant van een lepel maal je 1 Oreo koekje, zonder vulling, fijn tot gruis. Mix dit als laatste door de frosting met de mixer op lage snelheid.
 Smeer met een spatel de frosting op de cupcakes en zet een halve Oreo op de cupcakes. Je kunt de cupcakes ook nog voorzien van chocolate sprinkles voor de finishing touch.


 

© Cupcakerecepten.nl