Winactie gesloten

Monique en Henny, gefeliciteerd met het avondje ui! Bedankt voor het meedoen allemaal!

 

The Hundred-Foot Journey

In de DreamWorks Studios productie The Hundred-Foot Journey volgen we het Indiase gezin Kadam dat naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk verhuist om een Indiaasrestaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant, een rol gespeeld door Oscarwinnares Helen Mirren, protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten....The Hundred-Foot Journey wordt onder meer geproduceerd door Oprah Winfrey en Steven Spielberg en is gebaseerd op de bestseller van Richard. C Morais.


De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in.De kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, Madame Mallory (Mirren) protesteert hevig tegen de opening, wat escaleert in een flinke vete tussen de twee vestigingen.

Wanneer zoon Hassan Kadam (Manish Dayal) zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor sous-chef Marguerite (Charlotte Le Bon), probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

 • Regisseur: Lasse Hallström (Dear John, Chocolat, The Cider House Rules)
 • Producenten: Steven Spielberg, Oprah Winfrey
 • Cast: Helen Mirren (The Queen, The Debt), Charlotte le Bon (Yves Saint Laurent), Manish Dayal (The Sorcerer’s Apprentice)
 • Genre: Drama, Komedie
 • Lengte: 123 minuten
 • Release: 9 oktober 2014


Win

The Hundred-Foot Journey stelt speciaal voor onze trouwe bezoekers 2 x 2 vrijkaarten voor de film beschikbaar. Doe mee en win deze leuke prijs!

Doe mee

Om kans te maken op deze kaartjes like je onze Facebookpagina en plaats je een berichtje bij de winactie. Of Plaats een reactie op dit bericht. Good luck!

Maak het Crème Brûlée recept uit de film!

Bal’s Banana Cardamom Crème Brûlée

Ingrediënten

 • 500 ml melk
 • 6 eetlepels suiker
 • 1 theelepen gemalen kaneel
 • 1 theelepel venkelzaad
 • 4 rijpe bananen
 • 4 eierdooiers

Methode

1. Verwarm de over voor op 150 °C. Schenk de melk in een steelpan op laag vuur en voeg 1 eetlepel suiker toe, de kaneel, venkelzaad en de bananen. Stamp de bananen een beetje fijn in de melk. Zet het vuur wat hoger totdat het gaat koken. Zet het vuur uit wanneer het kookt en doe een passende deksel op de pan. Laat het 15 – 20 minuten trekken.

2. Klop de eierdooiers met 1 eetlepel suiker in een kom tot een dikke en bleke massa. Zeef de warme melk en schenk het langzaam in de eierdooier massa. Blijf de massa kloppen met een garde om het ontstaan van roerei te voorkomen. Giet de mix terug in de pan en laat het op laag vuur staan tot het dik genoeg is om de achterzijde van een houten lepel te bedekken, 3 tot 5 minuten.

3. Verdeel de mix in 4 ondiepe (crème brûlée) schaaltjes, plaats deze op een grote ovenschaal en giet water in de ovenschaal tot het halverwege de schaaltjes komt. Zet ze in de oven totdat ze gestold zijn maar dat er nog wel een beetje beweging in zit, ongeveer 30 minuten. Als ze dan nog niet gestold zijn, kijk iedere 5 minuten tot ze gestold zijn. Haal ze uit het water en laat ze even afkoelen op het aanrecht. Zet ze ongeveer een uur in de koelkast tot ze helemaal afgekoeld zijn.

4. Bestrooi 1 eetlepel suiker gelijkmatig over de crème brûlées. Karameliseer de suiker met een flambeer brander (Of plaats de crème brûlées onder de grill totdat de suiker gekarameliseerd is). Direct serveren.