Creamy chocolate winter Cupcakes 

Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur | of 125 gram Alpro Lekker Gezonde Keuken vloeibaar ( Vrij van lactose & zuivel)
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
  • 150 gram pure chocolade, in stukjes (>75% cacao)
  • 125 ml Alpro Op te kloppen (ongeklopt) (100% plantaardig, van nature lactosevrij)

Topping
125 ml Alpro Op te kloppen (100% plantaardig, van nature lactosevrij)
Chocolade sprinkles of andere lekkere sprinkles


Methode

Maak het basisrecept cupcakes, en laat melk achterwege. Smelt de chocolade in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg daarna de Alpro Op te kloppen toe aan de gesmolten chocolade.

Roer goed door tot het 1 glad geheel is geworden, dit duurt even. Voeg het chocolade mengsel toe aan het beslag en roer alles nog eens goed door. Laat de rest van het chocolademengsel in een schone koele kom afkoelen.

 

Klop de rest van de Alpro Op te kloppen lobbig in een vetvrije kom met de mixer op hoge snelheid. Wil je er zeker van zijn dat je kom goed schoon is, ga dan even met een half citroentje door de kom. Als de Alpro Op te kloppen lekker luchtig en stevig is zet je de mixer uit.

 
Deze cupcakes zijn echt heerlijk als ze nog niet helemaal zijn afgekoeld. Met een lepel schep je een dotje room op de cupcakes, dit hoeft niet perfect te zijn. Decoreer de cupcakes met lekkere sprinkles en serveer direct.

Inspiratie

Alpro Op te kloppen is 100% plantaardig en lactosevrij, en past dus ook in een vegetarisch dieet. Heb je zelf een ander leuk idee om dit product te verwerken in jouw cupcakes? Laat het ons weten en maak kans op een cadeaupakket van Cupcakerecepten.