Een tijdje geleden kregen we bij de redactie van Cupcakerecepten een doosje met luxe vruchten spreads van St. Dalfour toegestuurd. Tijd dus om de bakkerij in te duiken voor een nieuw recept met één van deze heerlijke jams. Het recept met de 'zwarte bessen vruchtenspread de luxe' en hoe je zelf kans maakt op deze heerlijke spreads lees je verder in dit bericht!


St. Dalfour - Natuurlijk Genieten

De producten van St. Dalfour worden gemaakt volgens een eeuwenoud recept uit de Loire vallei. St. Dalfour fruitspreads worden geproduceerd met behulp van een speciaal productie procedé waardoor het fruit optimaal wordt behandeld en alle goede eigenschappen bewaard blijven. St. Dalfour fruitspreads bevatten geen geur-, kleur- en smaakstoffen, ook wordt er geen suiker tijdens het productie-proces toegevoegd. St. Dalfour fruitspreads worden verpakt in mooie en zeer opvallende potten, die in elke keuken perfect tot hun recht komen.


De fruitspreads van St. Dalfour kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Doe eens een lepel door de yoghurt: een perfecte start van dag dag. Elke keer weer proberen we de consumenten te verrassen door nieuwe en gezonde smaken te introduceren.

Het St. Dalfour assortiment in Nederland bestaat uit maar liefst 13 smaken: Vier Vruchten, Bramen, Cranberry & Blauwe Bes, Frambozen, Granaatappel & Framboos, Mirabellen, Sinaasappel & Gember, Wilde Blauwe Bessen, Zwarte Bessen, Zwarte Kersen, Abrikoos, Aardbei, Vijgen.St. Dalfour Zwarte Bessen cupcakes met frambozen meringues

Ingrediënten voor 12 cupcakes
170 gram ongezouten roomboter
170 grams poedersuiker
170 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels St.Dalfour zwarte bessen vruchtenspread de luxe

Methode

Cupcakes
Doe de boter in een kom en voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd. Voeg als laatste ingrediënt de zwarte bessen vruchtenspread de luxe toe, en roer nog even met een houten lepel. Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 20-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

Frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
2 theelepels St. Dalfour zwarte bessen vruchtenspread de luxe


Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mengsel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Zet nu pas het pannetje op het vuur.
Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Voor een klontvrij resultaat blijf je continue roeren.
Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu langzaam de poedersuiker toe en tot slot de vanille. Tussendoor mix je steeds alles goed door met de mixer. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer. Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Mocht de frosting onverhoopt iets te dun zijn naar je zin, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Schep als laatste de St.Dalfour zwarte bessen vruchtenspread de luxe door de frosting.

Mini frambozen meringues
3 grote eiwitten ( L)
150 gram fijne kristalsuiker
Snufje zout
125 gram verse frambozenpuree.

Wanneer de cupcakes klaar zijn, haal ze dan uit de oven en zet de oven terug naar 150 graden. Was de frambozen en droog ze op keukenpapier. Om de puree te maken doe je de frambozen in een kom. Voeg 40 gram witte bastertsuiker toe en een drupje citroensap. Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa. Wil je geen zaadjes door je puree, dan haal je de puree even door een zeef door met een houten lepel of spatel de puree door de zeef te duwen.Maak intusssen het beslag voor de meringues. Gebruik een absoluut vetvrije kom. Doe de eiwitten in de kom ( zonder stukjes schaal of eigeel) en klop de eiwitten met de mixer op middelhoge snelheid tot er lichte pieken ontstaan. Voeg nu de suiker, 1 eetlepel puree en het snufje zout toe en mix met de mixer voor 5 tot 10 minuten tot grote stevige pieken.

Schep vervolgens kleine beetjes van de meringues op een bakplaat met bakpapier.  Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues ongeveer een uur. De meringues horen als ze klaar zijn heerlijk zacht te zijn met een 'taaie' bite.

Als de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je een laagje lekkere frosting op de bovenkant van de cupcakes met een spatel, en versier de rand met sprinkles. Als finishing touch plaats je een frambozen meringue op de cupcakes.

 

Doe mee en win! |  Winactie gesloten!
De gelukkige winnaars hebben intussen bericht ontvangen.

Om kans te maken op een mooi cadeaupakket van St.Dalfour like je onze Facebookpagina en vermeld je jouw favoriete ingrediënt bij de winactie. Of Plaats een reactie op dit bericht. Good luck!

“St. Dalfour maakt van elke cupcake een feestje. Zo hebben wij in ons recept de 'zwarte bessen vruchtenspread de luxe' gebruikt!

Heb je net als wij ook een geheim ingrediënt ontdekt waar jij de heerlijkste cupcakes mee hebt gemaakt? Laat het ons weten en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van 1 van de 5 prachtige cadeaupakketten van St. Dalfour, met onder andere heerlijk vruchtenspreads, bijpassende bakvormpjes, prachtige bakjes en lepels.

Doe mee

Om kans te maken op zo'n mooi cadeaupakket van St.Dalfour like je onze Facebookpagina en vermeld je jouw favoriete ingrediënt bij de winactie. Of Plaats een reactie op dit bericht. Good luck!