Ingrediënten voor 12 cupcakes

 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
 • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
 • 3 eetlepels Prosecco

Prosecco topping

 • 45 g bloem
 • 240ml melk
 • 200g roomboter
 • 200g poedersuiker
 • 5 ml vanille essence
 • 5 - 10 eetlepels Prosecco / non alcoholische bubbeltjes drank

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de Prosecco toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.

Prosecco topping

Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mensel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig. Voeg nu langzaam de suiker toe en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 3 tot 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer. Voeg nu de Prosecco toe naar smaak en mix alles nog eens goed door met de mixer.

Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik!  Laat cupcakes eerst goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt met een spuitzak met grote tip.

 

© Cupcakerecepten.nl