Kies je favoriete cupcakerecept uit voor deze cupcakes. Wij kozen voor lekkere chocolade cupcakes met chocolade topping. Je kan elk recept gebruiken! 

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperauur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
4 eetlepels cacaopoeder (met minimaal 70 % cacao per 100 gram)  


Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste 4 eetlepels cacaopoeder vermengd met 4 eetlepels warm water toe aan het beslag, en mix het nog een keer goed door met een mixer.

Vul de bakvormpjes 2/3 vol en bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 170 graden ongeveer 20-25 minuten. De chocolade cupcakes zijn heerlijk in combinatie met een chocolade topping. Breng deze topping aan met een spatel of spuitzak.


Decoratie
Snowflake sprinkles
Edible toppers Vintage Holiday
Fondant, zelf maken of kant en klaar
Cutter rond


Knip de edible toppers op maat. Rol een stukje witte fondant uit en steek een ronde vorm uit die mooi op de cupcake past. Maak de bovenkant van het fondantrondje een heel klein beetje vochtig, wrijf de bovenkant heel lichtjes in met je vingertop ( hou je vingertop alleen even een keer onder de kraan).Plak nu voorzichtig de edible topper op je fondantrondje en druk zachtjes aan. Leg de gehele decoratie even ondersteboven en druk nog eens heel lichtjes aan. Laat de decoratie zo even een paar minuutjes liggen. Daarna draai je de decoratie om en versier je de rand met sprinkles.
 
    

 

Have fun! © Cupcakerecepten.nl