Ingrediënten voor 12 cupcakes

Meringue Frosting
125 gram fijne kristal suiker
4 eiwitten, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract
2 theelepels citroensap

 

Methode
Gebruik een metalen vetvrije kom. Doe de eiwitten, citroensap en de suiker in de mengkom en klop met een garde alles even goed door. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan.

Als het water heet begint te worden hang je de kom in de pan en begin je met het kloppen van het mengsel met een garde. Het mengsel mag niet koken, zet de warmtebron eventueel lager. Klop tot alle suiker is opgelost. Haal de kom van de warmtebron. PAS OP! HEET!

Mix het mengsel nu 5 tot 8 minuten met de mixer op lage snelheid en daarna op hoge snelheid tot stijve, glanzende pieken.

Gebruik een spuitzak met een grote tip voor grote cupcakeswirls. Voor het maken van een mooie goudbruine toasting, geruik dan lichtjes een gasbrandertje.

TIP Wil je geen vers eiwit gebruiken, gebruik dan eiwitpoeder. 

 

 

© Cupcakerecepten.nl