Ingrediënten voor 12 cupcakes

Cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram bruine basterd suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur

Glazuur
4 eetlepels  rum ( Havana Club)
sap van 1/2 limoentje
1 eetlepel bruine suiker
enkele verse blaadjes munt

en/of:

Topping
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter op kamertemperatuur
1 eetlepel rum
sap van 1/2 limoentje

Decoratie
limoen partjes
muntblaadjes
bruine suiker
rietjes

Methode

Maak het basis recept cupcakes en vervang de kristalsuiker voor bruine basterdsuiker. Let op bij het wegen, dat je de basterdsuiker goed aandrukt.

Glazuur

Voor het glazuur, voeg je alle ingrediënten bij elkaar in in een steelpan. Verwarm  het geheel ongeveer 5 minuten op een zacht vuur zodat het licht inkookt. Blijf roeren. Verwijder de muntblaadjes en laat het mengsel afkoelen. Smeer het mengsel op de cupcakes.

Topping

Om de topping te bereiden mix je eerst de boter tot een smeuïg geheel. Meng dan langzaam de poedersuiker door het boter mengsel mooi luchtig beslag. Voeg rum en limoensap toe. Mix nog eens goed door. Zet de topping even in de koelkast om goed op te laten stijven.

 

  • Smeer met een mes een laagje topping op de cakejes of gebruik een spuitzak. Garneer eventueel met wat bruine suiker voor wat extra crunch en een blaadje munt of partje limoen voor de looks! Een zwart klein dik rietje staat ook feestelijk.
  • Lekker met Mojito drinks!

 

 © Cupcakerecepten.nl