Ingrediënten

  • 3 grote eiwitten, gebruik verse eiwitten en let goed op dat je geen eigeel meeneemt bij het splitsen. 
  • 450 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroen sap
  • Water

 

Methode: dikkere icing maken om lijnen te trekken of decoraties aan te brengen

Doe de eiwitten met het citroen sap in een grote schone, vetvrije kom en voeg een beetje van de poedersuiker toe. Gebruik deeghaken (spiraalvorm, dus niet de garde) en begin met mixen op middelhoge snelheid. Voeg steeds beetje bij beetje de poedersuiker toe (2 eetlepels tegelijk), totdat er kleine stijve pieken ontstaan. Zet het tot gebruik weg in de koelkast en bedek de kom met plastic folie en een natte doek, om uitdrogen te voorkomen.

Wil je de icing kleuren, dan verdeel je de icing in verschillende bakjes zodat je kleurstof toe kan voegen. Deze dikkere icing gebruik je om lijnen te trekken en decoraties aan te brengen. Dit lukt goed als je de icing in een spuitzak doet en werkt met een ronde kleine tip, of gebruik een handig plastic knijpflesje.

 

Dunnere Icing maken om koekjes in te 'kleuren':

Voeg enkele druppels water toe aan de dikke icing. De icing wordt nu dunner naarmate je meer water toevoegt. Blijf steeds tussendoor mixen totdat de icing vloeibaar en glad is. Er zit nu veel lucht in de icing, dus laat de icing even rusten in de koelkast (ongeveer 30 min.) Voor gebruik haal je de icing uit de koeling en roer je even rustig door de icing.

De dunne icing doe je in een spuitzak met kleine ronde tip of in een plastic knijpflesje om nog makkelijker te kunnen doseren. Wil je de icing kleuren, dan verdeel je de icing in verschillende bakjes waarna je aan de icing kleurstof toe kan voegen. Deze dunne icing gebruik je om grotere delen zoals de bovenkant van een koekje mooi en glad te bedekken met icing.

Decoreren

Trek eerst een rand/omtrek op het te bedekken oppervlak met de dikke icing. Dit laat je een paar minuten drogen om vervolgens binnen de lijn de dunne icing aan te brengen. Werk van buiten naar binnen en let op dat je niet te veel dunne icing op het oppervlakte giet zodat het over loopt. Tik zachtjes met je koekje op je werkblad zodat de icing zich mooi glad verspreidt over je koekje en laat drogen.

Wil je aan de slag gaan met je eigen koekjes? Ons basisrecept koekjes maken vind je hier >

Source photo: nytimes.com, bakeideas.com, diadonna.com

 © Cupcakerecepten.nl