Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels yoghurt op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur

Topping
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker ( voor een stevigere frosting, voeg meer poedersuiker toe)
1,5 theelepel vanille extract

Pakje Toffifee (bij voorkeur 2)

Gekleurde bakvormpjes en lollystokjes voor de gekleurde cupcaketoppers

 

 

Sanding sugar/Chunky sugar

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg in plaats van melk 2 eetlepels yoghurt toe voor een frisse touch, die goed past bij de topping.

Vul de bakvompjes met het beslag en plaats in elk gevuld bakvormpje een Toffifee. De Toffifee zal een beetje naar de bodem van het bakvormpje zakken door het hazelnootje, dus als je de cupcakes meer wilt vullen met chocolade en caramel dan kun je ook 2 Toffifees gebruiken. Bak de cupcakes en laat ze goed afkoelen.

Maak intussen de cream-cheese topping.

Mix de roomkaas, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Kleur de frosting naar wens met kleurstof of laat de topping mooi wit.

Maak vrolijke gekleurde cupcaketoppers door verschillende kleuren bakvormpjes samen te vouwen. Bevestig de samengevouwen bakvormpjes met een drupje lijm op de lollystokjes.

Als de cupcakes zijn afgekoeld maak je een mooie swirl op de cupcakes met een spuitzak met jumbotip. Versier de cupcakes met de gekleurde sugars en prik een topper in de cupcake.


 

Vrolijk Pasen!

 

© Cupcakerecepten.nl