Ingrediënten
250 gram kristal suiker
5 eiwitten, op kamertemperatuur
450 gram zachte boter, in blokjes
1 theelepel vanille extract
1 snufje zout

Methode

Doe de suiker samen met de eiwitten en zout in een kom. Zet een pan met water op laag vuur en laat de kom in de pan hangen zonder dat de kom het water raakt. Meng het geheel met een garde totdat de suiker is opgelost ( ongeveer 2 minuutjes).

Haal de kom uit de pan en zet het vuur uit. Begin nu met het mixen van de warme massa. Begin op lage snelheid en ga daarna verder op met mixen middelhoge snelheid voor ongeveer 10 minuten, tot er stijve pieken ontstaan. Voel of het mengsel is afgekoeld aan de buitenkant van de kom. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en voeg hierna de boter beetje bij beetje toe. Blijf tussendoor steeds mixen op middelhoge snelheid.

Voeg als laatste de vanille toe. Zet de mixer even uit, schraap al het beslag van de zijkant van de kom terug in de kom en mix nogmaals goed door. Je kan de crème ook kleuren met een drupje kleurstof.

 

© Cupcakerecepten.nl