Ingrediënten voor 12 Rose flavored cupcakes

  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 170 grams poedersuiker
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • rozenwater 2 theelepels

Extra:

 

 

Doe de boter in een kom en voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd. Voeg als laatste het rozenwater en vanilleextract toe.

 

 

Verdeel het beslag over drie delen en kleur 2 delen beslag met een drupje kleurstof.
Vul de bakvormpjes tot 2/3 om en om met het beslag en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 20-25 minuten.  Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

 

Edible toppers voor Moederdag

Deze leuke eetbare toppers kan je nu speciaal voor moederdag personaliseren met de naam van jouw moeder. Bestel ze in de webshop voor €4,99 per set. Na het plaatsten van je bestelling ontvang je van ons een berichtje waarin je kan aangeven welke naam er op jouw persoonlijke toppers mag komen te staan.

 

 

Rol een stukje  fondant uit, bestuif de fondant lichtjes met water. Laat beetje drogen en leg topper voorzichtig op fondant. Duw zachtjes aan en maak de randjes van de topper voorzichtig nat met een beetje water voor mooie platte afwerking. Let op dat de afbeelding aan de bovenkant van de topper zelf niet nat wordt, toppers kunnen krimpen of lopen uit bij gebruik van te veel vocht. Steek met een uitsteker of glaasje een mooie ronde vorm uit de fondantplak. Plaats de toppers op de cupcakes.