Easy Vanilla Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes
180 gram bloem
150 gram kristalsuiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
120 ml melk
120 ml zonnebloem olie
2 eieren
1 theelepel vanille extract

Topping
250 gram boter
250 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.

Methode

Doe de droge ingrediënten in een kom en meng deze door elkaar. Doe in een andere kom de natte ingrediënten en meng deze ook door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix dit goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig en glad beslag.

Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.

Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden. Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.

Topping

Mix eerst de boter licht en luchtig. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe. Als laatste voeg je de vanille toe en mix je alles nog eens goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg enkele druppels kleurstof toe voor verschillende kleuren toppings. (Verdeel de topping over verschillende kommetjes). Met een spatel of spuitzak breng je de topping aan op de afgekoelde cucpakes.