Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
125 gram zelfrijzendbakmeel
125 gram kristalsuiker
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 ml karnemelk
2 grote eiwitten
citroenrasp van 2 citroenen
2 theelepels vanille extract
Voorbereiding:
Methode
Klop de karnemelk en de eiwitten in een middelgrote kom met de mixer op middelhoge snelheid luchtig. Doe de suiker, citroenrasp en boter in een andere kom en mix met de mixer op middelhoge snelheid ongeveer 2 minuutjes tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg vanille extract toe, en voeg dan een derde van het meel toe. Blijf intussen steeds mixen met de mixer op middelhoge snelheid.
Mix nu om en om het karnemelk-ei mengsel en de rest van het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Tot slot mix je alles nog eens 2 minuten goed door met de mixer op middelhoge snelheid.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.
© Cupcakerecepten.nl
Ik heb zonet een poging gedaan om deze cupcakejes te maken. Helaas liep het niet zoals verwacht: bij het bakken gingen ze over de rand en viel het midden van het cakeje compleet naar binnen. Het leek net een donut van boven gezien. Ook waren ze na 15min al gaar. Na afkoelen hebben ze geen structuur: als je een stukje wil afdoen om te proeven, hangt het deeg helemaal niet samen. Qua smaak zit het wel goed. Ik vraag me af hoe het komt dat ze zo'n rare vorm kregen en qua structuur niet juist zijn?
-Zorg ervoor dat je het cupcakebeslag niet té lang mixt, anders zakken je cupcakes in.
-Verwarm de oven precies voor tot de gewenste temperatuur. Doe je dit niet dan zakken je cupcakes in of ze worden niet gaar.
-Plaats het bakblik in het midden van de oven, niet te hoog of te laag. Doe je dit niet dan kunnen je cupcakes barsten, niet garen, of ontstaan er holtes.
Voor meer tips:
http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-versieren-en-decoreren
Succes!
-