Caramel appels maak ik met zo veel plezier!

Ze zijn makkelijk om te maken, en het versieren van de appeltjes is ook een feestje. De saus is is echt niet moeilijk om te maken, het enige wat je nodig hebt is lekkere frisse verse appeltjes, suiker, boter, room, vanille en zout.
Ingrediënten voor 12 appeltjes

  • Zakje mini (boomgaard) appeltjes
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 60 ml ongeklopte dikke room
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 1 snufje zeezout

Methode

Smelt de boter in een middelgrote saus pan op matig vuur. Voeg de bruine suiker toe en klop krachtig met een garde.  Voeg de room rustig toe. Breng langzaam aan de kook, en zet het vuur lager dan laag. Laat het mengsel zachtjes doorkoken voor ongeveer 5 minuutjes en roer regelmatig. Voeg dan de vanille en een snufje zeezout toe. Roer het geheel tot het mengsel met elkaar is gecombineerd.

 

Als er geen lange steel aan de appeltjes zit prik je een cupcake candy stick in elke appel. Je kan ook een hoten lepeltjes gebruiken voor een rustic touch, of gebruik maken van gestreepte paper straws. Nu de heerlijke caramel saus nog warm is, dip je de appeltjes in de caramel. Laat ze afkoelen op een stuk bakpapier of professionele bakmat.

Als je het leuk vindt om de appeltjes te versieren kan je dit het beste ook meteen doen. Zet bakjes nootjes,sprinkles of welke lekkere versiering dan ook klaar. Nadat je de appeltjes hebt gedipt in de caramel dip je ze in de versiering.


 

© Cupcakerecepten.nl