Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels kaneel
2 theelepels vanille extract
100 gram gepureerde pompoen

Kaneel frosting
250 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
50 ml slagroom


Methode

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij de pompoen in 2 helften en verwijder de zaden. Bedek een rooster of bakplaat met bakpapier en leg de pompoen met de schil naar boven op de plaat. Bak de pompoen in de oven tot deze gaar is, ongeveer 30-45 minuten. Controleer even tussentijds of de pompoen zacht is voordat je de pompoen uit de oven haalt met een vork of prikker. Je kunt nu heel makkelijk het vruchtvlees uit de pompoen schrapen met een lepel en tot een puree prakken met een vork of gebruik een staafmixer. Weeg vervolgens 100 gram pompoenpuree af en zet dit apart. De rest van de puree kan je in een diepvrieszakje invriezen.


Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatse kaneel, vanille en pompoenpuree toe. Bak de cupcakes op 170 graden voor ongeveer 25 minuten en laat ze daarna even afkoelen op en rekje.

Frosting

Mix de zachte boter met een mixer luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf steeds mixen met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg dan langzaam de slagroom toe en mix tot een luchtig geheel. Voeg als laatste de kaneel en vanille toe.

Breng de frosting aan op de pompoen cupcakes met een spatel of spuitzak met ster tip.

© Cupcakerecepten.nl