Irish Coffee Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
2 eetlepels instant-espresso poeder
2 eetlepels goede cacaopoeder
2 eetlepels whisky

Topping
200 ml slagroom (bekertje)
1 eetlepel poedersuiker
2 eetlepels whisky

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de espresso, cacao en de whisky toe en mix alles nog eens goed door.

Topping

Klop de room en poedersuiker tot middelhoge pieken met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg dan de whisky toe en blijf mixen tot stevige stijve pieken vormen.

Spuit de slagroom op de cupcakes met een spuitzak en bestrooi met cacaopoeder.

TIP Helemaal lekker wanneer je een Irish Coffee erbij serveert!