Door de ricotta is dit recept minder vet dan wanneer je verse roomkaas gebruikt. De koekjes geven een heerlijke zoete touch aan de cupcakes!

Cupcakes Cheesecake

Ingrediënten voor 12 -24 cupcakes
950 gram ricotta
45 gram boter gesmolten
4 eieren, op kamertemperatuur
300 gram fijne kristalsuiker
75 gram koek kruimels ( bijvoorbeeld verkruimelde bastogne koeken)
2 eetlepels honing

Methode
Meng de koekkruimels, margarine en honing met een staafmixer of food proccesor tot een geheel. Schep in elk papieren bakvormpje een theelepel kruimeldeeg en druk dit goed aan zodat er een stevig bodempje ontstaat. Zet het bakblik met daarin de gevulde bakvormpjes even 20 minuten tot een half uur in de koelkast.

Doe de ricotta in een grote kom en mix dit met de mixer op middelhoge snelheid mooi glad. Voeg nu een voor een de eieren en poedersuiker aan de ricotta en mix telkens even goed door op middelhoge snelheid. Haal de bakvormpjes uit de koelkast.

Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. bak de cupcakes op 170 graden voor minimaal 30 minuten in de oven.

Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik. De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.

Je kan lekkere chocoladetopping gebruiken als topping.

© Cupcakerecepten.nl