Ingrediënten (6-8 donuts)

  • 150 gram bloem  
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 1,2 dl melk
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 ½ eetlepel ongezouten roomboter, gesmolten
  • 3 eetlepels gevriesdroogde aardbeien
  • Chocolade voor glaze

 

 

Methode

 

Verwarm de oven voor op 220 ° C.   Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout, in een andere kom klop je het ei los.
 
 Voeg het ei, melk, citroensap en de gesmolten boter aan het bloemmengsel toe en klop met de garde tot het beslag vrij is van klontjes. Voeg de gevriesdroogde aardbeien en roer ze in het beslag.
   

 Giet het deeg in een ingevet donutbakblik.  Elke holte mag niet meer dan de helft gevuld worden in verband met het rijzen van het deeg. Bak de donuts in de oven gedurende 4-6 minuten.
Laat de donuts afkoelen op een rek. Ondertussen smelt je de chocolade in een kom boven een pannetje met heet water. Dompel de afgekoelde donuts in de chocolade. Versier de donuts naar wens.


Source:http://copenhagencakes.com