Ingrediënten voor ongeveer 25 Italiaanse koekjes

100 gram margarine, op kamertemperatuur
100 gram suiker
3 eieren
1 theelepel vanille-extract
300 gram bloem
 3 theelepels bakpoeder
 snufje zout


Suikerglazuur
60 ml melk
2 eetlepels gesmolten margarine
 1/2 theelepel vanille-extract
300 gram poedersuiker
Kleurstof en kristalsuiker, optioneel 

Methode

Verwarm de oven voor op 200 °c. In een grote kom klop je met de mixer op middelhoge snelheid, de zachte margarine en suiker tot luchtig geheel. Klop de eieren en vanille luchtig in een aparte kom en voeg toe aan het botermengsel. Meng de bloem, bakpoeder en zout en voeg dit ook toe aan het botermengsel. Klop nog eventjes tot een luchtig geheel met de mixer op middelhoge snelheid.


Verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 3 cm. Plaats ze op een bakplaat met bakpapier, en zorg ervoor dat er steeds genoeg ruimte tussen de balletjes zit ( ongeveer 3 cm).  Bak 8-10 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn gekleurd. Haal ze van het rooster en laat de koekjes afkoelen.


Voor het glazuur meng je in een kommetje de melk, gesmolten boter, vanille en poedersuiker tot een gladde massa. Kleur het glazuur met een drupje kleurstof indien gewenst. Dip de bovenkanten van de afgekoelde koekjes in het glazuur, en  laat het overtollige glazuur even afdruipen. Bestrooi met kristalsuiker indien gewenst. Leg ze op vetvrij papier zodat het glazuur kan opstijven. Buen appetito!

© Cupcakerecepten 

credit: tasteofhome