Moederdag Lente Tafel

  1. Cherry Vanilla Cake
  2. Lente Boeket met foto-stekertje
  3. Witte Sangria

 

 

Cherry Vanilla Cake  

•    100 gram zachte boter 
•    400 gram suiker 
•    250 ml melk
•    1/2 theelepel vanille poeder of 1/2 vanillestokje
•    500 gram bloem   
•    1 theelepel bakpoeder  
•    2 grote eiwitten
•    2 eetlepels kirsch likeur
•    Handje verse kersen
•    Roze kleurstof of kleur op natuurlijke wijze met een eetlepel gepureerde kersen.

Verwarm de oven voor op 175 °C  Vet twee ronde 15 cm bakblikken in met boter. Klop de boter en de suiker zacht en romig, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de melk en vanille toe en mix tot een gladde massa. Zet opzij.

Doe meel en bakpoeder in een kom en meng dit door het botermengsel. Voeg de eiwitten en meng gedurende 2 minuten. Voeg nu de kirsch toe en meng met de mixer op middelhoge snelheid tot een gladde massa. Verdeel het cakebeslag gelijkmatig tussen twee kommen en kleur het beslag met roze kleurstof in twee verschillende roze tinten. Giet het beslag in de twee ingevette bakblikken. Voeg wat ontpitte en gesneden kersen aan één van de 2 bakblikken toe.  Bak de taarten voor ongeveer 25-30 minuten. Laat de taarten afkoelen op een rekje.

Vanilla frosting

    •    4 grote eiwitten
    •    200 gram fijne kristalsuiker
    •    250 gram boter, bij kamertemperatuur
    •    2 theelepel vanille-extract
    •    Roze kleurstof of kleur op natuurlijke wijze met een eetlepel gepureerde kersen.
    •    Verse kersen
 
Giet eiwit en suiker in een schone en hittebestendige kom. Zet de kom boven een pannetje met heet water op het vuur. Klop de suiker en de eieren voortdurend, zodat ze niet schiften.  Als de suiker gesmolten is, haal je de kom van het vuur. Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid tot mooie witte pieken. Deze stap kan tot 10 minuten duren.

Start nu met het toevoegen van de boter, voeg deze beetje bij beetje toe. Maak je geen zorgen als het mengsel er niet goed uit ziet, het is eenvoudig op te lossen! Als de botercreme te koud is, zet de kom weer even in een bain-marie voor een paar seconden en mix. Als het te warm, zet het gewoon in de koelkast voor een paar minuten en mix. Voeg vanille en kleurstof toe aan de frosting en mix met de mixer op lage snelheid tot een gladde fluffy massa.

Stapel de 2 cakes met ertussen een laag frosting. Smeer de zijkanten van de cake ook in met de frosting, gebruik hiervoor een spatel of een mes. Decoreer de taart met toefjes creme of slagroom en maak het helemaal af met een aantal kersjes.


 

Lente Boeket met foto-stekertje

• Vaasje
• Losse bloemtakjes in pastelkleuren
• Persoonlijke foto, afgedrukt in zwart wit, en bevestigd aan een houten prikker 

Vul het vaasje, of ik dit geval kan met water. Koop tenminste 8 bloemtakken in verschillende zachte pasteltinten en lengtes. Arrangeer de bloemen in de kan. Print een foto uit in zwart wit in het formaat 10x5 cm. Bevestig de print aan een houten prikker. Steek de prikker tussen de bloemen en plaats de kan naast het bord van je moeder.

 

Witte Sangria

• 3 eetlepels fijne kristalsuiker
• 3 shotjes Calvados of ander appellikeur
• 1 limoen, in dunne partjes gesneden en ontpit
• 1 citroen, in dunne partjes gesneden en ontpit
• 2 rijpe perzikken, in dunne partjes gesneden
• 3 rijpe groene appels, in dunnen schijfjes gesneden
• 1 fles droge witte wijn

Voeg suiker, Calvados, limoen, citroen, perzikken en appels toe in een grote glazen kan. Giet de wijn in de kan en laat de kan een paar uur lekker koel worden in de koelkast.


 

Fijne Moederdag!

© Cupcakerecepten.nl

Photo source: julieblanner.com - callmecupcake