Ingrediënten

  • 15 chocolade sandwich koekjes met witte vulling, gemalen , ongeveer 150 gram
  • 3 eetlepels ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1/2 liter chocolade-ijs
  • 1/2 liter vanille-ijs
  • 1/2 liter aardbeien ijs
  • 50 gram aardbeien, in kleine stukjes gesneden

 


Methode

Bekleed een bakblik van 20x20x5 cm met 2 stuks plastic folie of vetvrij papier, en laat het papier of plastic over de randen uitsteken. Verkruimel de koekjes en mix dit samen met de boter tot een geheel. Maak van de koekjes een mooie bodem, druk de koekjes goed aan. Zet de bakvorm even 10 minuten in de vriezer. 

In een grote kom roer je het chocolade-ijs zacht. Schep het zachte ijs nu op de koekjesbodem en maak mooi glad met een spatel of mes. Zet de bakvorm weer 15 minuten in de vriezer. Herhaal dit met het vanille-ijs.  In een grote kom roer je de stukjes aardbei met het aardbeien ijs. Verspreid over vanille-ijs laag en plaats de bakvorm weer 15 minuten in de vriezer.  Steek 16 houten stokjes in het ijs, en vries voor 1 uur. Snij het ijs daarna in mooie blokjes en serveer. Have fun!

Source image & recipe: Bhg.com

© Cupcakerecepten.nl